Dialect Linköping väljer SwedeTime som partner

Dialect är ett välkänt namn inom IT-branschen, i över 25 år har de hjälpt sina kunder med helhetslösningar inom IT. När ett medelstort företag i mellansverige hade behov av ett schemaläggningssystem var Dialect Linköping snabbt igång med att hitta rätt leverantör till sin kund. Valet föll på SwedeTime.

Franchiseföretaget Dialect Linköping levererar helhetslösningar inom IT och fungerar som en outsourcad IT-avdelning till sina kunder. När en av deras kunder, verksam på regional nivå med cirka 400 enheter, fördelat på 150 fordon och 250 chaufförer insåg behovet av ett digitalt schemaläggningssystem var deras kontaktperson Henric Törnström på Dialect i Linköping snabbt igång med att hitta rätt leverantör av ett schemaläggningssystem.

– Jag började som så många andra att söka på Google. Ganska tidigt i min utvärderingsfas kom jag i kontakt med SwedeTime. Jag kände ganska snabbt att det var rätt typ av företag för oss och kunden och kort därefter hade vi ett möte där alla tre parter deltog. Vi var alla väldigt överens om att det var rätt system för kunden, berättar Josef Moussally som är projektledare på Dialect i Linköping.

Det förberedande arbetet inleddes i september 2020. Implementationen gick smidigt och Henric såg till att införskaffa skärmar till kunden så att alla kunde se schemat på storbildsskärm i deras egna lokaler, vilket var kundens ursprungliga behov. Det var när Henric och Josef fördjupade sig i frågan som de såg möjligheterna för kunden att effektivisera och förenkla schemaläggningen som då gjordes i Excel. Förutom att schemaläggningssystemet skulle ha en fungerande design för skärmar, skulle det vara molnbaserat och kunna integreras med kundens lönesystem. Eftersom SwedeTimes system är modulbaserat och skalbart är det enkelt att plocka ihop en skräddarsydd lösning till rätt pris.

Dialect har över 25 års samlad erfarenhet från att sälja kommunikationslösningar till företagskunder runt om i Sverige. Dialect finns på ett 30-tal olika platser runt om i landet med egna försäljningsställen. I kedjan finns många drivna entreprenörer med bred kompetens inom IT, telefoni, fordonslösningar och Copy Print. Här kan du läsa mer om Dialect Linköping.

 

Relaterade nyheter