Höjdpunkter från Personal och Chef på Kistamässan

 Den 20 och 21 februari 2019 anordnades Personal & Chef på Kistamässan i Stockholm. SwedeTime var där i minglet och inhämtade kunskap om såväl nya digitala trender inom HR samt det senaste inom ledarutveckling.

En höjdpunkt från mässan var Elin Alsiok och Caroline Stenbacka Nordströms föreläsning om hur stolthet kan användas som strategi för framgång. Stolta medarbetare bygger ditt varumärke menade de. Dessutom fås många andra effekter på köpet så som hälsa, motivation och i slutändan lönsamhet. Vi måste våga fira mer och vara stolta över delmål vi presterar. Samtidigt bör vi reflektera över hur vi firar, champagne och tårta kanske inte är bästa sätt för alla. Se till att fira med något som dina medarbetare verkligen uppskattar.

 

Elin och Carolines 3 tips för att få lönsamhet genom stolta medarbetare

  • Ha koll på vad stolthet är – Det är OK att vara stolt. Stolthet är balansen där självförnekande och självförhärligande är längst ut på varje sida i skalan.
  • Uppvärdera istället för utvärdera – Fundera på vad som är bra och värt att uppskattas istället för att fokusera på det som är dåligt och bör ersättas. Genom att uppmärksamma det som är bra är det lättare att känna stolthet.
  • Uttryck stoltheten – Fira delmål och uppmärksamma det som görs bra. Alla bör få erkännande för de värden de bidrar med i verksamheten.

 

Våga ifrågasätt din arbetsprocess

När nya kunder skaffar SwedeTime står de inför ett förändringsprojekt. Det är viktigt att inte bara implementera arbetsprocessen rakt in i systemet, utan även våga ifrågasätta varför något utförs. Vad är nyttan med processen? Hur kan vi jobba smartare tack vare de nya IT-stöd som finns?  Det här var något som Björn Lorentzon, affärsutvecklare på Sympa, pratade om i sin föreläsning om digitala trender inom HR. Han pratade även om Big Data och fördelarna med att låta varje system göra det den är bäst på och dela på ansvaret för datan men att då se till att det finns bra kopplingar mellan systemen. Det skapar en flexibilitet och en möjlighet att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar.

 

En ledare i balans

Förändringsledning ligger oss varmt om hjärtat, men för att du ska lyckas med din förändring måste du vara en bra ledare. Det var intressant att lyssna på Susanne Sahlén Nyberg, organisationskonsult på Curatina, som pratade om att en ledare i balans får följare. Med små enkla andningsövningar och mindfulness (googla gärna på andningsankare) kan du öva upp din koncentrationsförmåga och hindra din reptilhjärna från att impulsivt fatta felaktiga beslut eller häva ur dig saker du får ångra. Att reflektera och andas en gång till gör att du uppfattas som en trygg och stabil ledare.

 

Rätt kompetens för rätt uppdrag är a och o

Mässan myllrade även av utställare, framför allt av bemanningsföretag och systemleverantörer. Något som var särskilt intressant för oss på SwedeTime var alla leverantörer av e-learning och gamification/lärande genom spel. Att rätt kompetens finns tillgänglig för rätt uppdrag är a och o för våra kunder. Att då kunna erbjuda kompetensutveckling i direkt anslutning till resursplaneringen känns väldigt spännande.

 

 

 

Följ gärna oss på LinkedIn eller Facebook om du vill ha en notis när det kommer ett nytt inlägg i bloggen.

Vill du se alla systemuppdateringar och vad dem innebär har vi en separat sida här Release Notes. Är du kund hos oss så får du alltid information på mail om och när dessa uppdateringar görs.

Kika gärna runt på sajten och berätta för oss vad du tycker!

Relaterade nyheter