Så får du struktur på ledighetsansökningarna

Vill du få bättre ordning och bättre överblick över medarbetarnas ledighetsansökningar?

Under våren trillar ledighetsansökningarna för sommaren in, tro det eller ej, men i många fall i pappersformat. Har man avancerat lite, är ofta ett Excel-dokument nästa steg. Att sedan skapa en överblick genom att strukturera upp medarbetarnas önskemål i ett gemensamt dokument kräver sin tid, som sedan ska matchas mot behov och kompetenser. Ja, redan här förstår vi att samordnare och administratörer har det stressigt under våren och det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Undvik dubbeljobb

För att undvika det dubbeljobb som faktiskt uppstår rekommenderar vi att medarbetarna själva lägger in sina önskemål direkt i ett digitalt schemaläggningssystem. I systemet får administratören en tydlig överblick över alla ledighetsansökningar i en rapportvy. Administratören kan sedan välja att bevilja en, flera eller alla ledighetsansökningar genom att markera ansökningarna och ändra status från Ledighetsansökan till Beviljad semester.

rapport med ledighetsansökningar

I SwedeTimes schemavy markeras dagarna som respektive medarbetare vill vara ledig i gult. Parallellt ligger en graf som visar hur många medarbetare som finns tillgängliga om alla skulle få beviljad ledighet de datum de önskar.

schema för ledighet

 

Vill du se fler smarta funktioner som frigör tid? Här hittar du fler funktioner för effektivare bemanning eller boka en demo direkt.

 

För mer information, kontakta:

Frida Lundberg
+46 730 73 88 85
frida.lundberg@swedetime.com

 

Relaterade nyheter