Vässa din bemanningsplanering med 3 enkla tips

Rätt person på rätt plats kan låta enkelt. Men som vi vet handlar det om så mycket mer. Det handlar om medarbetarnas kvalifikationer, medarbetarnas önskemål, oförutsedda händelser som frånvaro och vab exempelvis. Det handlar även om anställningsform, kollektivavtal och andra överenskommelser. Listan kan göras lång och det är ett komplicerat pussel. Här ger vi dig tre tips för en vassare bemanningsplanering!

  • Få koll på flaskhalsar. Börja bemanna flaskhalsar. Det innebär att du börjar med att bemanna pass som få kan ta. Det kan vara att de kräver en viss kompetens, det är en högtidsdag då få vill arbeta eller att platsen där uppdraget ska utföras ligger avlägset.
  • Spar dina ess. Spar på personal som kan ta många olika sorters pass till sist. Personal med bred kompetens eller som fungerar på de flesta uppdrag är bra att inte boka ut på mindre krävande uppdrag.
  • Dela på jobbet. Ge medarbetare möjlighet att boka in sig själva på pass de har rätt kompetens och behörighet för. Det blir en win-win-situation när medarbetare bokar in sig själva, mindre administration och nöjdare medarbetare som känner att de får vara delaktiga i schemaläggningen.

Det går även att rollstyra vilka som ska ha möjlighet att boka sig själva om inte alla medarbetare ska få tillgång till detta. Här hittar ni fler funktioner i ett bemanningsplaneringsverktyg som vässar er bemanning.

 

För mer information, kontakta:

Frida Lundberg
+46 730 73 88 85
frida.lundberg@swedetime.com

Relaterade nyheter